Хем слънчево, хем дъжд и градушки днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юли 2017 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хем слънчево, хем дъжд и градушки днес

/КРОСС/ Атмосферното налягане ще се остане по-ниско от средното за месеца. Днес ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки. Вятърът ще е до умерен от северозапад и с него ще продължи да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 28° и 33°, за София - около 28.

През нощта срещу четвъртък в Западна и Централна България явленията ще се активизират и в отделни райони са възможни значителни количества. 

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°.