АПИ отново предупреждава за демонтажа на пешеходния мост на магистралата край Ихтиман
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юли 2017 08:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
АПИ отново предупреждава за демонтажа на пешеходния мост на магистралата край Ихтиман

/КРОСС/ Пешеходният мост при 42-ри км на АМ „Тракия", който ще бъде демонтиран на 26 юли вечерта  /от 21 ч. на 26 юли до 05 ч. на 27 юли/ е частна собственост. Поради лошото му състояние Районна прокуратура - Ихтиман, Агенция „Пътна инфраструктура" и кметът на община Ихтиман дадоха предписания за неговото обезопасяване на фирмата собственик на съоръжението. Фирмата отказа да предприеме действия по неговото обезопасяване и предпочете да го премахне.

Демонтажът на пасарелката се извършва със заповед за временна организация на движението на директора на ОПУ София и е за сметка на фирмата собственик на съоръжението, която трябва да приключи с премахването му от АМ „Тракия" до 5 ч. сутринта на 27 юли, уточнява Агенция "Пътна инфраструктура".

По време на демонтажа, движението в участъка при 42-ри километър на АМ „Тракия", в района на мотел „Ихтиман" ще се осъществява през локалните платна вляво и дясно на съществуващите търговски крайпътни обекти. Трафикът в посока Пловдив ще бъде пренасочен през отбивката за бензиностанция „Лукойл" и Мотел „Ихтиман". В посока София през отбивката за бензиностанция „Петрол".

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация по обходния маршрут.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.