Данев: България е странен феномен в Европа
Секция: ИКОНОМИКА
26 Юли 2017 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Данев: България е странен феномен в Европа

/КРОСС/ Вихър от спорове и скандали между работодатели и синдикати заради ръста на заплатите и отпадането на добавката за стаж. Ще се понижат ли заплатите ни и кой ще бъде ощетен? Защо бизнесът изостри тона до обиди като „мързеливи работници" и сравнения с трите прасенца? И защо поиска намаляване и на минималната работна заплата? Гост по темата в студиото на „Нова телевизия" „Здравей, България" беше председателят на Българска стопанска камара (БСК) Божидар Данев.

„В последните 20 години България е извън Европа. България е един странен правно, икономически и социален феномен в Европа. България е единствената страна в Европа, където има доплащане на класове, без механизъм се определя минимална пенсия, както и има административно определен таван на пенсиите", заяви председателят на БСК.

Божидар Данев коментира и аферата „Суджук".

„Това, което се разкри за аферата „Суджук" може би е върхът на айсберга и прокуратурата трябва да провери дали това не е система, а само единичен случай. Да се провери каква е връзката между обществените поръчки и тези хора, обзавеждали партийните офиси", добави Данев.

Той заяви също така, че до Камарата идват много сигнали, които те не ги споделят, защото прокуратурата е била безучастна.

„Сега има прецедент и предполагам, че сигналите към прокуратурата за подобни случаи ще нараснат", коментира още председателят на БСК.