Спасител разви 206 км/ч с Лада Нива???
Секция: Автомобили
26 Юли 2017 11:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спасител разви 206 км/ч с Лада Нива???

/КРОСС/ Една от основните задачи на противопожарните и спасителните служби е да достигат на местопроизшествието максимално бързо. Ако се вярва на полицейска камера в Толиати, именно там работи една от най-бързите спасителни служби на планетата.

Сътрудник на местния Център за Гражданска защита спокойно може да попадне в Книгата на рекордите Гинес, след като се оказа, че е развил скорост от 206 км/ч със своя пикап Lada 4x4, предава Automedia.

Това се е случило не на магистрала или междуградско шосе, а на улица в центъра на Толиати, на място, където ограничението е 60 км/ч.

„Първоначално ми стана много смешно, защото се оказа, че нашите 10-годишни автомобили изведнъж са направили страхотно усилие и се е случило чудо. Та те няма как да вдигнат повече от 120 км/ч. След това се смях още веднъж, след като шофьорът на колата написа обяснение на случилото се", коментира шефът на Центъра за гражданска защита Андрей Деберев.

Самият водач на автомобила също е обърнал случилото се на майтап, като дори се пошегувал, че благодарение на високата скорост пристигнал на мястото на пожара около 2 минути преди той да избухне. От полицията в Толиати засега няма коментар, но се очаква актът да бъде анулиран заради грешка на измервателното устройство. Най-малкото, защото по паспортни данни пикапът на базата на Lada 4x4 не може да развие повече от 110 км/ч.