Нови два медала за България от Олимпиадата за глухи в Самсун
Секция: СПОРТ
26 Юли 2017 13:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови два медала за България от Олимпиадата за глухи в Самсун

/КРОСС/ След бронзовия медал на бореца Иван Стоилов (кат. 66 кг) в класическия стил спечелен преди два дни, България вече има още две бронзови отличия от Игрите в Самсун, Турция.

Панайот Димитров (кат. 57 кг) разби в спора за третото място с 10:4 точки Дуйшамбиев от Казахстан, а в Карате (кумите) Николай Христов (кат. 75 кг) надви за бронза Марсело Кабеса (Венецуела) с 3:1 точки.

През днешния ден на Олимпиадата за спортисти с увреден слух напред продължават в индивидуалната надпревара по бадминтон Никола Тянков и Людмил Гетов. Благодарение на силната си игра в групите двамата излизат в 1/16 финални срещи срещу съперници от Тайпе и Южна Корея. Борците от свободния стил Русин Русинов ( кат. 61 кг), Христо Кличуров (кат. 74 кг) и Ангел Ценов (кат. 85 кг) също ще излязат на тепиха в спортната зала за своите първи срещи.

Световната рекордьорка и шампионка Елена Узунова излиза в сектора за хвърляне на копие в четвъртък преди обяд, като нейното представяне се очаква с огромен интерес, както от цялата българска делегация в Турция, така и от специалистите, които очакват подобряване на постижението й от 48.95 метра.