Събитията на 27 юли
Секция: Предстоящи събития
27 Юли 2017 07:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събитията на 27 юли

/КРОСС/ ***
Плиска.
В 14.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети град Плиска по повод откриването на крепост „Кирилица" и стена с барелефи на писатели, творили на кирилица.

***
София.
В 09.00 часа започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне с министъра на външните работи на Република Судан Ибрахим Гандур. От 16:00 часа в зала „Договори" на МВнР двамата ще дадат изявления пред медиите.

***
Велико Търново.
В 10.00 часа пред „Константин Кисимов" министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще присъстват на Тържествената церемония по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите, присвояване на сержантско звание и връчване на свидетелствата на кадетите от Випуск - 2017.

***
София.
В 09.00 часа в храма „Св. Седмочисленици" ще пристигне Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит патриарх Неофит, който заедно с духовенството ще посрещне честната глава на Св. вмчк и целител Пантелеймон и копието на чудотворната атонска икона на „Св. Пантелеймон" в храм „Свети Седмочисленици".

***
София.
В 09.30 ще се проведе редовното заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
В 09.00 часа пред Народното събрание ПП „Възраждане" ще излезе на протест, за да изкаже несъгласието си с държавната политика по повод на наглата и безнаказана циганска престъпност.

***
София.
В 10.00 часа в салона на БТПП на ул. „Искър",9 ще се проведе кръгла маса на тема „За ускорен репродуктивен демографски ръст". Дискусията се провежда под патронажа на заместник министър-председателя и председател на „Националния съвет по демографска политика" Валери Симеонов. Участие ще вземат зам.-министър на МТСП д-р Султанка Петрова, председателят на СБУ д-р Янка Такева, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, председателят на БТПП Цветан Симеонов и председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев.

***
София.
В 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на коалицията от неправителствени организации и групи „За да остане природа в България".

***
София.
В 11.00 часа в учебен блок №3 на Техническия университет заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководите на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще присъства на официална церемония за първа копка на проект за цялостно обновяване на Блок 3 и Блок 1 на университета.

***
София.
От 11.00 до 13.00 часа в района на Военната академия „Георги С. Раковски" ще бъде изложена бойна техника, която е на въоръжение в армиите на Република България и на САЩ.

***
София.
В 11:00 часа в Музея на съобщенията на ул. „Гурко",6 заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, посланикът на Индонезия в България Н.Пр. Сри Астари Расджид и председателят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев ще представят пощенско-филателно издание, което е създадено за участието на България в Световната филателна изложба „Бандунг" 2017, Индонезия.

***
София.
От 11.00 часа хотел „Сентрал парк" на бул. „Витоша", 106 Българска съдийска асоциация ще даде пресконференция по проект, реализиран в партньорство с Испанската съдийска асоциация „Франсиско де Витория".

***
София.
В 11.00 часа в пресклуба на БТА Фондация „Феникс - 21 век" ще представи резултатите от изпълнението на проекта „Сливи за смет".

***
София.
В 11.30 часа председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще се срещне с министъра на външните работи на Судан Ибрахим Гандур.

***
София.
В 11.30 часа в зала „Запад" на Народното събрание ПГ на ВОЛЯ ще даде пресконференция на тема „100 дни ВОЛЯ в парламента".

***
София.
В 11.30 часа в езерото на Борисовата градина ще бъдат пуснати 5 зеленоглави патета.

***
София.
В 14:30 в зала 232 на Народното събрание на пл. „Княз Александър I",1 ще се проведе заседание на Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

***
София.
В 14:30 в зала 142 на Народното събрание на пл. „Княз Александър I",1 ще се проведе заседание на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.

***
София.
В 17.00 часа в зала „Триадица" на „Гранд Хотел София" Енергоремонт Холдинг ще даде пресконференция по повод промените в собствеността на холдинга.

***
София.
В 18.00 часа в Гьоте институт на ул. „Будапеща",1 литературни преводачи от България, Германия и Люксембург ще превеждат „на живо" любими произведения и ще предложат различни преводачески версии на един и същи текст. Модератор е проф. Ана Димова.

***
София.
От 18.00 часа в Двореца на пл. „Княз Александър I" ще бъде открита изложба на творби от колекцията на ХГ „Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил, както и от Националната галерия, СГХГ, галерия „Възраждане" в Пловдив, приятели на художника.

***
София.
В 19.00 часа в Борисовата градина Представителният духов оркестър при Академията на МВР ще изнесе концерт.

***
София.
От 19.30 часа в Дома на киното БЧК организира безплатна прожекция на клипове за приложния спорт „Водно спасяване".

***
Благоевград.
От 10:00 часа в Зала № 101 на Община Благоевград ще бъдат отворени ценовите предложения на участниците в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Изпълнение на инженеринг - проектиране, ведно с авторски надзор и изпълнение на СМР, във връзка с реализацията на проект: „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград", по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020" Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие" по ОПРР 2014-2020 г.

***
Банско.
В 21:00 часа на площад „Никола Вапцаров", при лошо време в Голямата зала на Читалище „Никола Вапцаров", ще бъдат прожектирани най-добрите ленти от световното екстремно и планинарско кино.

***
Бургас.
В Морската градина ще бъде открит четиридневният Фестивал на балканската скара „BurgasMezi". Програмата предвижда турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета. Входът е свободен.

***
Бургас.
От 18.30 часа в базата на „Бургас Трак Сервиз" в Северната промишлена зона висшият мениджмънт на Ford и кметът Димитър Николов ще открият представителството на бранда „Ford Trucks".

***
Варна.
От 10.30 часа в Духовно просветен център „Св. Архангел Михаил" ще се състои тържествено честване с благодарствен молебен и полагане на венци по повод 139 години от Освобождението на Варна.

***
Варна.
В 16.00 часа в Музея на възраждането ще се състои тържествено връчване на дарение Гарибалдийско знаме.

***
Варна.
В 17.00 часа в Гранд Хотел Варна председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще поздрави участниците в конгреса на Европейските студенти демократи. Очаква се да вземат участие и българските евродепутати Андрей Ковачев, Андрей Новаков и председателят на МГЕРБ Георг Георгиев.

***
Варна.
В 18.00 часа в Държавен архив - Варна ще се състои разговор за големия скулптор Кирил Шиваров.

***
Варна.
В 20.30 часа на площад „Независимост" ще се състои концерт край Фонтана по повод 139 години от Освобождението на Варна.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа Общинският съвет ще проведе редовното си заседание.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа в хотел „Болярски" ще се проведе Еднодневен обучителен семинар на тема „Предизвикателствата по противодействие на детската сексуална експлоатация и трафика на деца чрез Интернет". Лектор на обучението ще бъде инспектор Любомир Тулев - сектор „Киберпрестъпност" при ГДБОП - МВР.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа пред МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе церемония по присвояване на първо офицерско и сержантско звание, връчване на дипломи на курсанти и кадети - Випуск '17. Очаква се да присъства вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

***
Велико Търново.
В 11.30 часа на стадион „Ивайло" ще се състои Финалът на детския футболен турнир „Трифон Иванов".

***
Велико Търново.
В 17.00 часа в района на паметник „Асеневци" и Художествената галерия „Борис Денев" ще бъде подредена изложбата „Обърни представите".

***
Велико Търново.
В 20.00 часа в Летен театър - парк „Марно поле" ще се проведе XX Юбилеен международен Фолклорен фестивал Велико Търново - 2017 с участието на групите от Аржентина, Грузия, Египет, Перу и Сърбия.

***
Видин.
От 09.00 часа в храм „Св. Николай Чудотворец" Негово Преосвещенство Тимочки епископ Иларион и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп ще отслужат св. Литургия.

***
Видин.
От 10.00ч. на пресконференция в БТА Видин ще бъдат представени постигнатите резултати от изпълнението на проект „Валоризация на автентичната култура"на сдружение „Регионални партньорства за устойчиво развитие - Видин".

***
Видин.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА представители на неправителствената организация Фондация „Феникс - 21 век" в партньорство със Сдружение „Регионални партньорства за устойчиво развитие - Видин" ще представят дейностите, изпълнени по проекта "Сливи за смет".

***
Враца.
В 10.00 часа в Регионалния клуб на БТА Сдружение „Регионални партньорства за устойчиво развитие - Видин" ще даде пресконференция.

***
Враца.
В 10.30 часа кметът Калин Каменов ще присъства на откриването на възстановената Болярска църква, която се намира в двора на храм „Св. Николай" във Враца

***
Враца.
В 17.00 часа в Конферентната зала на Общинския съвет ще се проведе обществена консултация във връзка с приемане на първо четене на проект на Наредба за управление на отпадъците, поддържане и опазване на чистотата на територията на общината.

***
Враца.
В 18.00 часа в Регионалната библиотека „Христо Ботев" ще бъдат представени книгите на Димитър Цолов „Стихо с Бирка" и „Проклятието на Белиал".

***
Враца.
От 21.00 часа в парк „Дъбника" ще бъде прожектиран филмът „Летовници" на режисьора Ивайло Пенчев, част от кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ1".

***
Гоце Делчев.
В 07.00 часа в манастир „Живоприемни източник" Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще оглави св. Литургия за св. великомъченик и целител Пантелеймон и светите Седмочисленици.

***
Гоце Делчев.
От 17.30 часа пред сградата на Историческия музей ще се проведе протест на полицаите.

***
Карнобат.
В 11.00 часа на пл. „Янчо Блецов" ще бъде направена първа копка за ефективния старт на проект BG16RFOP001-2.001-0056 „Повишаване на енергийната ефективност в жилищния сектор в град Карнобат".

***
Кюстендил.
От 14.00 часа ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа на площад „Велбъжд" ще бъде открито Тринадесетото издание на Международния фолклорен фестивал „Сребърна пафта".

***
Ловеч.
В 15.00 часа Областният информационен център ще даде пресконференция, на която ще бъдат обобщени резултатите от проведените в общините на областта срещи на тема „В средата на програмния период".

***
Момчилград.
В 16.00 часа в парк „Нури Адалъ" ще се проведе турнир по шах, част от спортна програма за международната среща на момчилградчани.

***
Пазарджик.
В 11.00 часа в Приемна зала на Областната администрация ще се проведе заседание на комисията по безопасност на движението по пътищата.

***
Пловдив.
В 15.30 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Славчо Т., обвинен за престъпление по чл.284, ал.1 от НК и по чл.270, ал.1, пр.1 от НК.

***
Пловдив.
В 15.30 часа в зала 2 на Районния съд ще заседава по делото срещу Цветан П., който е с повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управляване на моторно превозно средство на автомагистрала „Тракия", и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков", 1А общинският съветник Веселин Маневски ще проведе приемна за граждани.

***
Пловдив.

От 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец", 9 общинският съветник Ясен Михайлов ще проведе приемна за граждани.

***
Пловдив.
От 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица", 91 общинският съветник Гошо Къчков ще проведе приемна за граждани.

***
Пловдив.
От 17.30 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница", 5 общинският съветник Пенчо Малинов ще проведе приемна за граждани.

***
Русе.
В 20.00 часа във Възрожденско читалище „Зора" театър-школа „Артистисимо" ще представи премиерата си „Кармен - дуендето на Федерико".

***
Смолян.
В 09.30 часа ще бъде отслужена Света Божествена литургия в манастир „Свети Пантелеймон" по повод храмовия празник на манастира. От 11.00 часа ще има празничен водосвет, а в 12.00 часа - благословена трапеза.

***
Смолян.
В 10.00 часа ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет.

***
Стара Загора.
В 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведат игри, творчески забавления и ателиета - част от програмата за лятна работа с деца библиотеката.

***
Стара Загора.
В 18.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представена веществено-документална изложба „Знамето на свободата", посветена на 140-годишнината от боевете за града.

***
Стара Загора.
От 18:30 часа в Регионален исторически музей, IV експозиционно ниво ще бъде подреден интерактивен кът за обучение на деца „Битката за Стара Загора (19/31 юли 1877 г.) - бойното кръщение на Българското опълчение".

***
Трън.
В 14.00 часа ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет.

***
Хасково.
Областният управител Станислав Дечев организира приемни в Маджарово и Ивайловград.