Нов посланик на Турция в София, Гьокче отива в Гватемала?
Секция: ПОЛИТИКА
27 Юли 2017 08:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов посланик на Турция в София, Гьокче отива в Гватемала?

/КРОСС/ Турският посланик в България Сюлейман Гьокче ще бъде изпратен от Анкара на дипломатическа мисия в Гватемала, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на турски източници.

Гьокче, който е в България от декември 2013 година, изигра ключова роля при създаването на партия ДОСТ. Той участва активно в последните две години в събитията в Могиляне и Джебел, където се стигна до сблъсъци между симпатизанти на ДПС и ДОСТ.

Гьокче е сочен и за инициатор на "черния списък", в който попаднаха 158 нашенци, на които им беше забранено да влизат в Турция, а на някои с двойно гражданство - да напускат Турция. В момента списъкът е редуциран до 77 души. Посланикът участва и в скандалния предизборен клип на партията на Лютви Местан.

Очаква се 50-годишният Гьокче да замине в "страната на многото дървета", както наричат държавата в Централна Америка, в края на лятото.

Междувременно Анадолската агенция разпространи списък с новите назначения на дипломатите, който потвърждава новината за Сюлейман Гьокче. Новият посланик на Турция в София ще бъде Хасан Улусой.