Манолов: Да наричаш народа си мързеливци и търтеи, е обидно
Секция: Коментари
27 Юли 2017 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манолов: Да наричаш народа си мързеливци и търтеи, е обидно

/КРОСС/ "Да наричаш народа си мързеливци и търтеи, е обидно. Да твърдиш, че синдикатите са вредни, е вече опасно. Опасно е да говориш с езика на Хитлер. По този повод се обърнахме към международни работодателски организации и зам.-председателя на ЕК. Хубаво е да се знае какво се случва у нас". Това каза президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов по Нова телевизия.

"Работодателите говорят полуистини, каквато е практиката на манипулацията. Те се "простреляха в крака" ритуално, след като заведоха дело в комисията по дискриминация. Те сами ще затворят темата", коментира той.

"Защо не наемат само млади хора? В техните обяви пише: Изисква се 5 години стаж. Няма обява, в която да го няма това изискване. Те искат механизъм, по който да не плащат. Този дебат е безсмислен", допълни Манолов.

"Тук има друг проблем. Повечето от тези хора по някакъв начин са забогатели. И когато тези неща са ти дошли отгоре, рано или късно закъсваш. Малка им е торбичката. Искат да вдигнат шум и да спрат увеличението на минималната работна заплата за следващата година. Сега се играе смешен водевил. Те не разбират от индустриални отношения. За това вадят това. Слушали са адвокати, за тях всичко е дела, дела и само дела. Ще чакаме делото от комисията за защита от дискриминация:, посочи синдикалистът.