БСП се пребори НДК да влезе в днешния дневен ред на парламента
Секция: ПОЛИТИКА
27 Юли 2017 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП се  пребори НДК да влезе в днешния дневен ред на парламента

/КРОСС/ Народното събрание прие предложението на БСП в днешния ред на заседанието да влезе като 3-та точка разглеждането на доклада на комисията за НДК и предложението на левицата за удължаване на срока на действието й, въпреки съпротивата на ГЕРБ и след няколко скандални гласувания.

„Бяхме уверени, че въпросът с НДК ще бъде разгледан тази седмица, преди края на сесията. С допълването на програмата обаче, за това няма да остане време. За това настояваме да бъде преместена тази точка от дневния ред за днес", призова зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев. Той обясни, че има нужда и от удължаване на времето на дейността на комисията, каквото е предложено от БСП. „Срокът на комисията е до 29.07. Ако не бъде разгледано предложението тази седмица, значи прекратяваме дейността й", обясни той.

„Разбираме стремежа да се замете проблемът и хората да не забележат това нещо. Опитът да се скрият престъпленията в НДК с парламентарни хватки и нарушаване на правилника, няма да помогне. Те ще станат известни на българските граждани", категоричен бе народният представител от ПГ на левицата Таско Ерменков.