БСП, ДПС, патриотите и "Воля" бламираха попълването на състава на КФН
Секция: ПОЛИТИКА
27 Юли 2017 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП, ДПС, патриотите и "Воля" бламираха попълването на състава на КФН

/КРОСС/ Народните представители бламираха попълването на състава на Комисията за финансов надзор (КФН). Те отхвърлиха двете кандидатури за зам.-председатели, предложени от председателката на финансовия надзор Карина Караиванова.

Депутатът от БСП Румен Гечев зададе въпроса - защо сменят човек с перфектно образование и професионална реализация с човек, който е от съвсем друга сфера. "Няма да подкрепим тези две кандидатури заради липса на административен и професионален опит", обяви социалистът.

Колегата му Жельо Бойчев припомни, че по време на изслушването преди избирането на Караиванова той е поискал да бъде оправено разминаване между правилника и закона, при което решенията в КФН се вземат еднолично и тя е обещала да го направи, но това не се е случило.

Караиванова отказа да коментира и да отговаря на въпросите на социалистите.

При гласуването обаче единствено ГЕРБ подкрепи предложенията на министър Горанов, които се опитваше да прокара Караиванова - останалите депутати гласуваха "против" и Соколов и Чомпалов не бяха избрани.

Не само БСП, но и ДПС, Патриотите и "Воля" се опънаха на предложенията. Подкрепиха ги само от ГЕРБ, но силите им не стигнаха, а после не поискаха нито прегласуване, нито коментираха провала.

Бламирането на Карина Караиванова е първият по сериозен раздор между партиите от управляващата коалиция. Това всъщност е бламиране на финансовия министър Владислав Горанов.