Бойна техника на армиите на България и САЩ показаха във Военна академия
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2017 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойна техника на армиите на България и САЩ показаха във Военна академия

/КРОСС/ Бойна техника на въоръжение в армиите на България и Съединените щати е изложена днес в района на Военната академия "Георги С. Раковски" в столицата. Техниката преминава през територията на България, тъй като ще участва в съвместно учение в Македония след това.

В показа на военна техника участват 2 американски бойни машини М 1126 „Страйкър“ от състава на 2-ри Кавалерийски полк и 2 бронирани бойни машини MSFV “COMANDO SELECT” от военно формирование 56 040 – Благоевград. Българските и американски военнослужещи запознаха обществеността с бойните възможности на военната техника и задачите, които се изпълняват с нейно участие. 

Над 100 посетителите имаше до обяд във Военната академия.

От военната полиция следят за безопасността по време на изложението в София. Най-силно впечатление на децата направи, че освен военна техника има и лични вещи.

Представителите на сухопътните сили в САЩ отдадоха по-рано днес почит и поднесоха цветя пред паметта на незнайния воин в столицата.

Основното послание на военнослужещите е "ние сме ваши приятели и работим, за да има мир, не трябва да ви е страх то нас".