Чанта с 6000 евро беше върната на собствениците й
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2017 17:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чанта с 6000 евро беше върната на собствениците й

/КРОСС/ Криминалисти от Районното управление в Септември върнаха чанта с 6000 евро на младо момче и момиче. Те се прибрали в страната ни, след като работили известно време зад граница.

На 23 юли те пътували с лека кола към родните си места - велинградското село Драгиново и Пловдив. Решили да спрат при бензиностанция в района на АМ „Тракия". Докато си починат и освежат обаче забравили кожена чанта на една от пейките между бензиностанцията и заведение за хранене.

Малко по-късно двама служители от Районно управление-Септември пристигнали в района на бензиностанцията, където извършвали рутинен обход. Тогава били информирани от управителя на заведението, че има забравена кожена чанта. Полицаите внимателно проверили съдържанието. Оказало се, че вътре има лични вещи и принадлежности, както и солидна сума пари. Банкнотите били преброени и станало ясно, че общата сума е 6000 евро.

Тъй като в чантата не били открити документи за самоличност, незабавно били прегледани записите от охранителните камери в периметъра. Установен бил автомобилът, с който пътували момчето и момичето.

Междувременно собствениците на багажа, установявайки лисата му, притеснени подали сигнал на телефон 112. Така не след дълго криминалистите предали парите на младите хора и те спокойно се прибрали по родните си места, където да прекарат лятната си отпуска.