Потоп в Бургас, наводнени улици и къщи
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2017 19:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Потоп в Бургас, наводнени улици и къщи

/КРОСС/ Пороен дъжд наводни Бургас. Мощната буря връхлетя града около 15.00 ч. Силният вятър изпочупи клони и събори дървета. Екипи на пожарната разчистват най-невралгичните участъци.

В социалните мрежи бяха публикувани десетки снимки на закъсали автомобили и наводнени улици. Службите не съобщават за тежки инциденти или пострадали хора. След валежа са регистрирани няколко леки катастрофи.

Микробус аварира в единствената подземната улица в центъра на Бургас, която беше наводнена. Шофьорът остана блокиран в превозното средство повече от час, преди да бъде изтеглен с тежка техника. Улицата остава затворена и към момента.

Десетки автомобили аварираха на паркинга пред голям хипермаркет в ж.к. „Славейков". Новият обход, които трябваше да изведе транзитния трафик от Бургас и да обслужва производствените бази в Северната промишлена зона на града, също се оказа наводнен.

Дъждът създаде и сериозни проблеми в Средец. Пороят наводни централните улици на града и временно блокира част от селищата в общината. В най-тежко пострадалите места вече е изпратена техника. Отводняват се дворове и наводнени къщи.

Градушка пък удари части от Карнобатско. За щастие, ледените късове не са били големи. Няма щети върху земеделската продукция. В района се очакват нови валежи, сочи справка в сайта на НИМХ-БАН. Ще вали и гърми цяла нощ, а за утре е в сила предупредителен жълт код за опасно време.