Август ще започне с топло и сухо време
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Юли 2017 08:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Август ще започне с топло и сухо време

/КРОСС/ Август ще бъде топъл и сух, очакват ни доста топли дни до към 10-ти. Това прогнозира климатологът доц. Георги Рачев.

Над България ще бъде ясно тихо и слънчево време днес. Наблюдава се повишаване на атмосферното налягане. В събота ще бъде около 30,28 градуса. Днес е най-ниска температура - 25 градуса във Варна.

Каквото е времето днес, антиподът ще бъде декември, каза доц. Георги Рачев - шарен декември със сняг и топло време. Ако се доверим на горещниците - топло време сега, означава, че януари и февруари ще бъдат студени, предава БНТ.

На 29 и 30 юли ни очаква слънчево време. Изпълнена е месечната норма на валежи през юли. На морето ни очакват около 30 градуса температури и малко по-ниски около 29.

На 4 август ще бъде най-топлото време, което ще се задържи за цялата седмица. Очакват ни 7-10 дни много топло време. Август започва с хубаво, доста топло и сухо време, което ще продължи до към 10 август.

Няма индикации, че ще се стигне до 40 градуса. Ще бъде сух месец с по-ниски валежи от нормалното. Очакваме температурите да достигнат около 30 градуса в Пловдив. Около 35,6 градуса ще бъде топлата вълна. Максималните температури ще се задържат високи. Минималните темепратури ще останат около 20 градуса. Топло ще остане и през нощта.

Септември месец се очаква да бъде малко по-топло от обичайното с нормални валежи. Винаги около 5-9 септември има леко захлждане, след което е прекрасната златна есен.