След прословутата „странджанка“, Бургас вече предлага и питие „странджада“
Секция: ЛЮБОПИТНО
28 Юли 2017 11:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След прословутата „странджанка“, Бургас вече предлага и питие „странджада“

/КРОСС/ Областна дирекция "Земеделие" - Бургас и Община Бургас организират за седми пореден път богат Фермерски пазар - 29.07.2017 г., събота, от 10.00 часа на площад "Кирил и Методий".

Бургазлии, както и всички гости на града могат да опитат бутикови хранителни продукти, доставени на пазара директно от животновъдните, овощни и зеленчукови ферми на територията на регион Бургас, спазвайки всички ветеринарно-санитарни и хигиенни изисквания за производство на качествена и безопасна храна.

Част от храните и напитките, които посетителите ще имат възможността да опитат, са натурални млечни продукти от с. Драчево, общ. Средец; странджанско био вино, както и сушени билки и домашна юфка от гр. Айтос.

Всички гости ще могат отново да се разхадят със здравословно питие "Странджада" на семейство Димитър Станчев и Ралица Кунева. Освежаваща и приятна на вкус напитка, странджадата е и много полезна, защото съдържа пчелен мед от метличина, акация и резене, както и портокал, лимон и лайм.

"Пчеларска ферма Странджа", общ. Малко Търново, ще изложи своя натурален пчелен мед, събран от над 1200 кошера, за които те лично полагат грижи. А пчеларска ферма "Кесери" от с. Лясково е приготвила безплатни изненади за някои от гостите.

Всички посетили изложението могат да се насладят и на свежи плодове и зеленчуци от района -пъпеши от с. Рудник, зеленчуци от общ. Средец, праскови и сливи от кв. "Лозово", общ. Бургас.

Не пропускайте възможността да подкрепите местното производство. Заповядайте!