Реклама на верига за хранене пак ядоса веганите
Секция: ЛЮБОПИТНО
28 Юли 2017 19:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Реклама на верига за хранене пак ядоса веганите

/КРОСС/ Най-новият рекламен клип на веригата за бързо хранене KFC вбеси вегани и природозащитници. Интересното е, че дори някои от най-големите фенове на веригата също коментираха, че от компанията този път са преминали границите.

В „The Whole Chicken" (Цялото пиле) няколко симпатични кокошки „танцуват" в ритъма на песента на DMX X Gon' Give It To Ya. Идеята е да се подчертае, че продуктите на веригата за бързо хранене са направени от 100% пилешко.

Маркетинг директорът на KFC Мег Фарън заяви, че компанията е горда със своето пиле и не се притеснява да го покаже. По думите й проектът „Цяло пиле" е смела крачка, с която искат да се докажат пред верните фенове на веригата.

Смелата реклама обаче си навлече гнева на вегани, природозащитници, както и на много от феновете. Някои дори я определиха като „гнусна".

Директорът на организацията за защита на правата на животните (PETA) заяви, че според нея рекламата на KFC е правена от природозащитници, защото провокира състрадание към горките животни, а не желание да ги изядеш: „Всеки, който погледне тези умни, социални, чувствителни и красиви птици в очите ще осъзнае, че те са индивиди, а не просто храна".

Противоречиви са и мненията на потребителите в социалните мрежи - едни я определят като гениална, а други - като ужасяваща.

video:https://www.youtube.com/watch?v=KykM1kwdaOA