За най-младия народен представител Теодора Халачева политическият сезон беше динамичен и активен
Секция: ПОЛИТИКА
30 Юли 2017 11:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За най-младия народен представител Теодора Халачева политическият сезон беше динамичен и активен

/КРОСС/ Най-младият народен представител Теодора Халачева завършва първата сесия на 44-тото Народно събрание с 11 актуални въпроси, 5 законопроекти и едно, все още неотговорено питане за демографската криза, съобщават от пресцентъра на БСП - Пловдив.

Като динамичен и активен определя парламентарния сезон за себе си 25-годишната политоложка. Нейният основен приоритет - проблемите на младите българи, беше във фокуса на депутатската ѝ работа, както обеща и в предизборната кампания. Две трети от въпросите й към ресорните министри бяха посветени на темите, свързани с подрастващите. Още с първия си въпрос Халачева принуди вицепремиера Симеонов да се ангажира с подписването на споразумение, което да защити правата на децата в медиите. Такова няма от 2013 г. и с аргументираната си позиция младата парламентаристка регистрира първия си успех. В отговор на неин въпрос социалният министър призна за нормативни пропуски, които допускат неквалифициран персонал в центровете за настаняване от семеен тип.

„Деинституционализацията на домовете се превърна в бизнес", коментира тогава Теодора Халачева и заяви, че ще настоява за промени, които да гарантират компетентна и адекватна грижа за децата там.

По нейно предложение работата на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, в която работи, ще започне с изслушване на министър Цачева по темата за детското и младежко правосъдие. Тя беше единственият депутат, който се включи в Националната конференция за превенция на детската агресия и се ангажира с конкретни действия.

В резултат на нейно питане се разбра, че тел. 112 е недофинансиран в последните няколко години, за да се стигне до критичното състояние на системата, по признание на самия министър Радев.

Тя има писмени въпроси към министър Кралев за финансирането на талантливи спортисти и критериите за подпомагане на олимпийски спортове. За проблеми в съответната наредба народният представител беше информирана в редовната си приемна, която провеждаше всеки понеделник в Пловдив.

Халачева организира и изнесени приемни дни в два от пловдивските райони, а такива ще има и през новата парламентарна сесия.

„Пловдивчани поставят както лични въпроси, така и обществено значими проблеми, свързани с доходите, със социални услуги и законодателни инициативи", отчете тя, подчертавайки, че не оставя нито един граждански въпрос без съответните мерки.

Теодора Халачева продължава да бъде начело на Младежкото обединение в БСП - Пловдив. Младите пловдивски социалисти реализираха редица проекти с благотворителна цел, работят по инициативи, свързани с образованието и спорта. С поредица от мероприятие те се включат в програмата за честванията на 125 години Пловдивска партийна организация.


„След Националния събор на левицата „Бузлуджа 2017" проведоха дискусионна вечер с участието на председателя на ГС на БСП - Пловдив Красимир Трифонов. Анализирахме както ситуацията в страната, така и вътрешнопартийни въпроси. Имаме подкрепата на пловдивското ръководство и гласът ни се чува", сподели Теодора Халачева.