Кралски особи отбелязват 100 години от битката край Пашендейл
Секция: ЛЮБОПИТНО
31 Юли 2017 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кралски особи отбелязват 100 години от битката край Пашендейл

/КРОСС/ В Белгия днес предстои официална церемония по повод 100 години от битката край селцето Пашендейл по време на Първата световна война.

В церемониалните прояви, които са предвидени по повод 100-годишнината от битката край Пашендейл ще участват кралят на Белгия Филип и кралица Матилда, британските принцове Чарлз и Уилям и съпругата на Уилям - Кейт, британският премиер Тереза Мей, потомци на участниците в битката, както и членове на британските кралски сили.

Снощи в Белгия започнаха възпоменателните церемонии в памет на загиналите в битката край Пашендейл - малко село край белгийския град Ипр, предаде Франс прес. Това е една от най-тежките битки през Първата световна война. Тя е известна още като Третата битка за Ипр и противопоставя съюзническите сили - основно британски, канадски и австралийски - на германската армия. Продължила от 31 юли до 6 ноември 1917 г., в нея са загинали над 500 000 войници и от двете страни, а резултатът от нея е изместване на фронтовата линия само с 8 километра.