Тръмп подписа закона за нови санкции срещу Русия
Секция: СВЯТ
03 Август 2017 07:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп подписа закона за нови санкции срещу Русия

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закона, с който се налагат нови санкции на Русия, съобщава Белия дом. Документът беше одобрен от двете камари на Конгреса с голямо мнозинство.

Според Тръмп законът има "значителни недостатъци" и прикани Конгреса да не използва тези наказателни мерки, за да спъва опитите на САЩ и европейските им съюзници да намерят изход от кризата в Украйна. Влезлият в сила закон лишава президента от възможността да смекчава или отменя санкциите срещу Русия без съгласието на Конгреса, предава БНР.


Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер заяви, че ако е необходимо, ЕС ще предприеме мерки в отговор на новите американски санкции срещу Русия. Според Юнкер, САЩ са взели под внимание някои от безпокойствата на ЕС, но добави, че общността е готова да защити икономическите си интереси.

Руският премиер Дмитрий Медведев коментира, че с приемането на закона за санкциите, САЩ са обявили на страната му пълноценна търговска война. Те сложиха край на надеждите за подобряване на двустранните отношения, написа Медведев на своята страница във Фейсбук . Според него, администрацията на Доналд Тръмп е показала безсилие, като е предала своите пълномощия на Конгреса.