Лудогорец е аут от Шампионска лига!
Секция: СПОРТ
03 Август 2017 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец е аут от Шампионска лига!

/КРОСС/ Лудогорец е аут от Шампионска лига! Това стана след невероятна драма в срещата реванш от третия предварителен кръг на турнира срещу Апоел (Беер Шева), която орлите спечелиха с 3:1, но тъй като бяха загубили с 0:2 преди седмица в Израел, напуснаха надпреварата заради допуснатия гол в Разград.

Разградчани смачкаха съперника си до 60-ата минута, когато водеха с 3:0 след две попадения на Вандерсон и едно на Марселиньо. Тогава дойде поредният гаф на Джонатан Кафу, който като цяло игра по-добре в сравнение с предишните мачове, но отново допусна една от традиционните за него грешки, губейки по елементарен начин топката в центъра на терена, позволявайки на израелците да осъществят контраатака двама на двама. Кадир стреля, Пластун се хвърли на шпагат, за да блокира шута, но след нелеп рикошет в крака на бранителя топката прехвърли Броун и влетя в мрежата на българския шампион. В тази ситуция и аржентинският страж не се намеси по най-убедителния начин, за да предотврати попадението.

Голът обърка Лудогорец и треньора Георги Дерменджиев, който реши да смени играещия много силно Анисе, оставяйки Кафу на терена. Това тотално наруши играта на отбора и положенията пред българската врата започнаха да следват едно след друго. Второто попадение за израелците се печеше, което принуди Дерменджиев в крайна сметка да смени Кафу и Лудогорец отново взе надмощие над противника.

Въпреки това четири минути преди края на редовното време реферът отсъди спорна дузпа в полза на Апоел, но Огу стреля над вратата. Секунди по-късно Гадир бе изгонен от игра, а в 90-ата минута Вандерсон пропусна 100-процентова възможност за четвърти гол, който щеше да класира разградчани за плейофната фаза на ШЛ.

Иначе Лудогорец започна вихрено срещата. Още в четвъртата минута домакините комбинираха добре отдясно, последва прострелно центриране на Марселиньо, но малко не достигна на Кешерю да засече с глава.

Натискът на орлите даде резултат в 9-ата минута, когато Вандерсон откри резултата. При бърза контраатака Кафу изведе Марселиньо отдясно, който центрира към Вандерсон и последният с глава прониза Наимов за 1:0.

След попадението Апоел изнесе играта в половината на Лудогорец, но в 24-ата минута българският шампион можеше да вкара втори гол. Марселиньо и Натанаел комбинираха отлично отляво, последва центриране на защитника, което не бе избито по най-добрия начин и топката попадна в Кешерю. Румънецът шутира от 9-10 метра, но бранител в червено се хвърли на шпагат и спаси израелците от второ попадение.

В 28-ата минута Лудогорец като по чудо не поведе с 2:0. Вандерсон комбинира с Марселиньо и се озова на отлична стрелкова позиция. Шутът му от десетина метра обаче мина на сантиметри от дясната греда. В тази ситуация бразилецът имаше възможност да търси и пас към намиращия се на празна врата Кешерю, но не го видя.

Логичното, предвид показаното на терена до този момент, се случи в 33-ата минута, когато разградчани най-после удвоиха. Анисе се пребори за топката и подаде към Светослав Дяков, капитанът изведе отлично Вандерсон сам срещу вратаря, бразилецът го преодоля и вкара в празната врата за 2:0.

В 40-ата минута нова брилянтна атака Дяков-Вандерсон завърши с центриране на втория към Козмин Моци, който стреля опасно от воле, но покрай вратата.

До края на полувремето футболистите на Георги Дерменджиев заиграха по-внимателно и в крайна сметка за 45 минути не допуснаха нито един точен удар в своята врата.

След почивката Лудогорец продължи да доминира и в 56-ата минута Марселиньо наниза трети гол. Кафу се пребори за топката в центъра на терена, елиминира един противник и подаде към Марселиньо. Бразилецът стреля, но след рикошет топката се озова във въздуха, където Кешерю я чукна с глава към Марселиньо и плеймейкърът разстреля Наимов.

И когато българският шампион контролираше изцяло нещата на терена, дойде поредната грешка на Кафу, който сбърка елементарно в центъра на терена, Апоел осъществи контраатака, Кадир стреля и след рикошет в хвърлилия се на шпагат Пластун топката прехвърли по нелеп начин Броун за 3:1.

Тук някъде Дерменджиев реши да усили атаката изваждайки Анисе за сметка на появилия се Върджил Мисиджан и Лудогорец заигра с един вътрешен халф в лицето на Дяков.

В 73-ата Апоел като по чудо не вкара втори гол. Нвакеме подаде към Гадир, който от 5 метра не уцели вратата. Десет минути преди края на редовното време Марселиньо вкара с глава, но попадението бе отменено поради засада.

В 86-ата минута гостите можеха да вкарат отново след отсъдена спорна дузпа, но Огу стреля високо над вратата. Само 120 секунди по-късно Охана извърши фаул и бе изгонен за втори жълт картон.

В 90-ата минута Лудогорец получи чакания шанс за така важния четвърти гол, когато Вандерсон стреля от 5 метра с глава, но в аут.

До края на двубоя Марселиньо също видя червения цвят, а футболист на Апоел нацели лявата греда и в крайна сметка с много късмет израелският шампион елиминира българския първенец.

Източник: sportal.bg