Намериха пистолета, с който е застрелян бизнесмена в Пловдив, самоубил се е
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Август 2017 12:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Намериха пистолета, с който е застрелян бизнесмена в Пловдив, самоубил се е

/КРОСС/ Намерено е оръжието, с което е бил застрелян бизнесменът Данаил Божилов в парк „Лаута" в Пловдив през миналата седмица. То е било откраднато от 74-годишен мъж - бивш военен. От полицията вече са напълно категорични, че става въпрос за самоубийство, като мистерията досега бе само къде е изчезнало оръжието.

Новината обявиха от МВР на пресконференция в Пловдид, в която участва и лично главният секретар Младен Маринов.

С категоричност е установено, че оръжието е било откраднато от местопрестъплението от 74-годишния бивш военен Симеон Стоев, който имал склонност към вещомания, разкриха разследващите. Образувано е второ досъдебно производство. Има свидетели, които са видели 74-годишния мъж да се навежда и да взима нещо, докато е установявал дали е жив бизнесменът Данаил Божилов.

До претърсването на жилището на 74-годишния Симеон Стоев се стига след свидетелски показания, че той е бил сред хората, които са открили простреляния мъж на алеята в парка. Видян е и да се навежда над тялото. През цялото време е отричал пистолетът да е у него.

Полицаите влизат в жилището му едва, след като са налице законовите основания за това и по тази причина това е станало дни по-късно. В апартамента е открит и друг незаконно притежаван пистолет. Оръжията са иззети.

Възрастният мъж е арестуван за срок от 72 часа, като му е повдигнато обвинение за незаконно държане на оръжие. Впечатленията на извършилите обиска в дома му, в който бившият военен живее с дъщеря си, са, че той е вещоман. Ще му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза. Освен пистолета, Стоев е взел и цигарите на починалия Божилов.

„При водените преди 4 дни разговори с този човек той отказваше да ни съдейства и ни заблуждаваше. Затова и трябваше да изчакаме законовия ред, за да стигнем до истината", каза от своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов.

„За нас случаят е ясен, разкрит, и без съмнения", допълни той.