Кличко се отказа от бокса, Кобрата излиза срещу Джошуа за световната титла
Секция: СПОРТ
03 Август 2017 12:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кличко се отказа от бокса, Кобрата излиза срещу Джошуа за световната титла

/КРОСС/ Кубрат Пулев е на крачка от мач за световната титла в професионалния бокс. Това става факт, след като Владимир Кличко слага край на спортната си кариера. Новината за решението на украинеца обяви „Шпорт Билд".

Именно Кличко трябваше да е следващия съперник на световния шампион Антъни Джошуа, като се очакваше двамата да изиграят реванш на 11 ноември в Лас Вегас.

След като по-малкият от братята Кличко се отказва от мача, то следващият съперник на Джошуа трябва да е именно Пулев. Докато се изчакваше решението на украинеца за реванша от екипа на британеца неведнъж обявиха, че ако Кличко се откаже, то ще има мач с българина. Дори се заговори и за евентуалното място на двубоя, а именно Кардиф.

Кобрата е официален претендент на Международната боксова федерация - една от организациите, на които олимпийският шампион от Лондон 2012 държи световните титла в тежка категория и задължително трябва да защитава. 

Малко след като излезе новината на "Билд" самият Кличко излезе с изявление и потвърди, че слага край на бляскавата си кариера.

"Нарочно си оставих няколко седмици преди да взема решение, защото исках да мине достатъчно време от боя на стадион "Уембли". Като аматьор и професионален боксьор, аз постигнах всичко, за което съм мечтал и сега искам да започна своята втора кариера след спорта.

Никога не съм си представял, че ще имам толкова дълга и толкова успешна боксова кариера. Изключително съм благодарен за това. Благодаря на всички, които винаги са ме подкрепяли. Особено на моето семейство, моя отбор и многобройните ми фенове.

Преди 27 години направих най-добрия си избор - избрах професия, която се превърна в моя живот. Започнах своето пътешествие в спорта. Избраният път откри света пред мен, в буквалния смисъл на думата.

Пътувах по света, научих нови езици, предприех много бизнес начинания, изградих обекти на интелектуални собствености, помагах на хора в нужда, станах учен, предприемач, мотиватор, хотелиер, треньор, инвеститор и много повече. Станах такъв човек, какъвто исках да бъда.

Аз бях и все още съм в състояние да правя всичко това, заради глобалната популярност на бокса, моя собствен талант и най-важното заради вас, моите верни фенове.

В един момент в живота ни, ние сме длъжни, или искаме да приключим така да се каже нашия активен живот и да се подготвим за следващата глава. Очевидно е, че аз не съм изключение от това и сега е мой ред.

Правя това с най-голямо уважение към новите предизвикателства, но също така и с огромно вълнение, страст, отдаденост, очакване и надявайки следващата ми кариера, която аз съм планирал в продължение на няколко години, ще бъде толкова успешна, ако не и повече, отколкото предишната ми.

Вместо да да кажа благодаря и да кажа "сбогом", аз искам да продължите да ме следвате в това ново и вълнуващо пътуване. Когато сме заедно, ние сме по-креативни, по-ефективни, по-продуктивни и просто по-силни във всяко едно отношение. Заедно ние сме движеща сила".

Малко, след като новината за отказването на Владимир Кличко стана официално факт, промоутърът на Антъни Джошуа обяви в "Туитър".

"Когато IBF насрочи реванша на Антъни Джошуа срещу Владимир Кличко, имаше условие, че ако Антъни не се бие срещу Кличко, то негов съпреник ще е Пулев, така че вече водим разговори с Кале Зауерланд", заяви Еди Хърн пред Sky Sports News.

"Индипентънт" пък излезе с категолрично заглавие - "Следващият съперник на Антъни Джошуа е Кубрат Пулев след шокиращо отказване от спорта на Владимир Кличко".

Датата за мача между Джошуа и Пулев трябва да стане ясна до един месец.