Откриха мъртъв изчезналия в Родопите бивш полицай
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Август 2017 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха мъртъв изчезналия в Родопите бивш полицай

/КРОСС/ Откриха тялото на 51-годишен бивш полицай след едноседмично издирване в Родопите, съобщава радио „Фокус", като се позовава на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Към 10:30 часа днес (3 август) в полицията е постъпила информация, че издирваният мъж - Димитър Даскалов от село Първенец, е открит мъртъв. Причините за смъртта са в процес на изясняване. Според първоначалната информация няма данни за насилие, вследствие на което да е настъпила смъртта.

Бившият полицай Димитър Даскалов е намерен близо до мястото, където е трябвало да се срещне с близките си, преди да бъде обявен за издирване.

На 27 юли той е тръгнал в посока на селата Ситово и Лилково, където следите му се губят. Издирването на пенсионирания полицай продължи една седмица, като в него се включиха полицейски и горски служители, ловци, много доброволци и негови близки.

Откритият мъртъв Димитър Даскалов е дългогодишен служител на Първо районно управление на „Полиция" в Пловдив. Бил е младши полицейски инспектор и е отговарял именно за родопския участък, в който изчезна. Пенсионирал се преди около година и половина.