Окончателно оправдаха Перата по делото с арестите със свински опашки
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Август 2017 13:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Окончателно оправдаха Перата по делото с арестите със свински опашки

/КРОСС/ Съдът оправда Петър Низамов с прякор Перата по обвинението, че незаконно е арестувал мигранти. Решението е окончателно, съобщава БНР.

Окръжните магистрати потвърдиха мнението на Районния съд, че Перата е невинен по обвиненията, че на 10 април миналата година в близост до село Евренозово, община Малко Търново, е арестувал незаконно трима афганистанци, като ги е вързал със "свински опашки".

Съдът е преценил, че разпознаването на Низамов от афганистанците е извършено не на живо, а по снимка, което е незаконно. В протоколите за разпознаване пък липсват имена и подписи на полицаи. Междувременно стана ясно, че същите афганистанци са в неизвестност от юни 2016 година.

Другите разпитани свидетели също не са посочили Перата като човека, връзвал хората. Съдът е категоричен, че те са задържани незаконно, но по никакъв начин не е доказано, че именно Низамов е извършил това.
Решението за оправдаване на Петър Низамов по обвинението за т.нар. "граждански арест" е окончателно.
Междувременно Низамов е с мярка за неотклонение "постоянен арест"заради агресивно поведение към телевизионен оператор по време на протестите в Асеновград.