Официално, "Барселона" получи 222 милиона евро за Неймар
Секция: СПОРТ
03 Август 2017 20:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Официално, "Барселона" получи 222 милиона евро за Неймар

/КРОСС/ Сагата дали бразилската футболна звезда Неймар ще остане в „Барселона" намери своя край. Той вече не е футболист на каталунския клуб.

Днес неговите "законни представители" посетиха офиса на клуба и депозираха сумата от 222 милиона евро за правата на футболиста. Толкова бе неустойката в договора на Неймар с „Барса" , а щом тя вече е платена, той вече не е играч на „синьо-червените". Новината съобщиха в официално съобщение на сайта си от „Барселона".

Така Неймар вече е свободен да подпише с новия си клуб. Както вече е ясно това е френският „Пари Сен Жермен".

Парижани обаче вероятно ги грозят доста главоболия заради колосалния трансфер. От „Барселона" обявиха, че ще предадат цялата документация на УЕФА, за да разследва дали е нарушен финансовия феърплей. Със сигурност той е нарушен и това ще донесе глоба от поне 30-40 милиона евро за ПСЖ.

С похарчената сума от 222 милиона евро Неймар автоматично се превръща и в най-скъпият футболист в историята на футбола. При това рекордът е двойно на досегашния най-скъп трансфер, а именно преминаването на Пол Погба от „Ювентус" в „Манчестър Юнайтед" срещу 105 милиона евро през миналата година.

Неймар ще се превърне и в най-скъпоплатения футболист, като според различни информации годишната му заплата може да достигне до 40 милиона евро.