Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд в спор за Суперкупата на Германия на живо по Евроспорт 2
Секция: СПОРТ
04 Август 2017 10:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд в спор за Суперкупата на Германия на живо по Евроспорт 2

/КРОСС/ Томас Тухел опита в предишните два сезона и макар че Борусия Дoртмунд записа някои добри резултати срещу Байерн, „жълто-черните" не свалиха от върха нито отбора на Гуардиола, нито този на Анчелоти. Сега Борусия ще пробва да направи това с нов треньор - Петер Бос. И първият опит е още в събота в двубоя за Суперкупата, който ще се предава пряко по Евроспорт 2 от 21:15 ч.

Мерино, Бендер и Гинтер бяха големите имена, които напуснаха Дортмунд през лятото, но пък клубът привлече Йомер Топрак, Махмуд Дауд, Дан-Аксел Загаду и Максимилиан Филип, докато Невен Суботич се върна след предстоя си под наем в Кьолн. Тоест, действията на трансферния пазар за второ поредно лято изглеждат доста впечатляващи. Освен това, Марио Гьотце е напълно възстановен от проблемите, които го измъчваха през миналия сезон. Резултатите обаче не са особено окуражаващи - по време на последния лагер „жълто-черните" паднаха с по 0:1 от Еспаньол и Аталанта. Преди това пък направиха 2:2 с Бохум, но е очевидно, че Бос все още търси най-добрата тактика и изпълнители, защото смени 4-3-3 с 4-1-4-1, а после пробва и 3-4-3 (със Суботич, Топрак и Загаду в защита).

Баварците се разделиха с две ключови фигури - капитанът Филип Лам и Чави Алонсо се отказаха след края на сезона, а освен това през лятото си тръгнаха още Дъглас Коста и Мехди Бенатиа. Новопривлеченият Серж Гнабри бе пратен под наем в Хофенхайм, но в Мюнхен останаха Хамес Родригес, Себастиан Руди, Никлас Зюле, Феликс Гьотце и рекордната покупка Корентен Толисо.

Байерн обаче катастрофира сериозно в домашния турнир „Ауди Къп" - загуби с 0:3 от Ливърпул и 0:2 от Наполи. По този начин баварците записаха общо четири загуби в пет контроли, при това с 12 допуснати гола. А и едва ли до мача за Суперкупата ще има време за новия спортен директор Хасан Салихамиджич да вземе сериозно отношение към работата.
В събота Байерн ще е без контузените Алаба, Тиаго и Хамес, което със сигурност няма да помогне на Анчелоти. Но и неговите главни проблеми са свързани не толкова с отделните футболисти, колкото с тоталната липса на концентрация, лоша координация и огромния брой индивидуални грешки, които допускат играчите му.