Доказан италиански специалист е новият треньор на "Левски"
Секция: СПОРТ
04 Август 2017 15:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доказан италиански специалист е новият треньор на "Левски"

/КРОСС/ Поредна сензация сътвори ръководството на „Левски" и привлече доказано име за нов треньор на отбора. В крайна сметка това се оказа Делио Роси.

„Сините" водеха преговори и с Авраам Грант, но явно в крайна сметка е предпочетен италианския специалист.
Новината беше съобщена на официалния сайт на „Левски". Николай Митов си тръгва по взаимно съгласие, като от клуба му осигуряват едномесечна специализация в Испания.

Досегашният помощник-треньор Асен Букарев ще води отбора в съботния мач от първенството с „Верея", а след това Делио Роси поема функциите си.

57-годишният Роси е доказано име в италианския футбол. Има над 600 мача като треньор в Серия А. Бил е начело на „Болоня", „Сампдория", „Фиорентина", „Палермо", „Лацио", „Аталанта", „Лече", „Дженоа" и т.н. Носител е на Купата на Италия с „Лацио" през 2009 г. Именно Делио Роси е треньорът, който даде път на Валери Божинов в професионалния футбол в „Лече" и го направи най-младия чужденец, играл в елита на италианското първенство.

„Сините" вече изумиха и с трансфер сред играчите, като по-рано през сезона привлякоха бившия играч на „Манчестър Юнайтед" и „Нюкасъл" Габриел Обертан.