Двама българи са арестувани за убийство, грабеж и наркотици в Италия
Секция: СВЯТ
05 Август 2017 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама българи са арестувани за убийство, грабеж и наркотици в Италия

/КРОСС/ Италианските карабинери задържаха двама българи, търсени с европейска заповед за арест за убийство, грабеж и наркотици.

Според италианските медии става въпрос за Мариян Цонев Иванов и Алексей Станиславов Славчев. Те били издирвани още от март от европейските полиции. Едва сега обаче бил сложен край на бягството им от правосъдието.

Двамата избягали през март в Холандия, след като били обвинени от местната магистратура за убийството на 65-годишен холандец. Оттогава успели да се изплъзнат на няколко пъти от контрола на властите, показвайки фалшиви документи. От няколко седмици обаче се подвизавали в Неапол и били хванати благодарение на сигнала, подаден до италианските власти от холандските им колеги.

В резултат на разследване властите стигнали до извода, че убийството е дело на въпросните двама българи, които били част от наркоклан в Белгия.

В началото на май полицията нахлула в апартамент в Белгия, където се смятало, че двамата се укриват. По време на обиска били открити насаждения от марихуана и били арестувани 9 българи и един холандец. Иванов и Славчев, както и още един българин обаче успели да избягат, спускайки се през прозорец навън.

Холандските власти издали европейска заповед за арест на тримата българи. В края на юни единият бил заловен в България. В средата на юли другите двама издирвани успели още веднъж да се изплъзнат от клопката на белгийската полиция чрез фалшиви документи. Двамата се отправили с кола към Италия, стигайки до Перуджа след ден шофиране.

След свързването на холандската полиция с колегите им от Перуджа започнало разследване срещу двамата на италианска територия. Така се разбрало, че те се укриват в Неапол, където се снабдили с нови фалшиви документи. Италианските власти започнали да ги следят и контролират и така в крайна сметка се стигнало до задържането им през нощта на 4 август. Двамата предполагаеми убийци се намират в затвора в Поджореале.