Николов: Управленската програма на кабинета бъка от клишета и ”бисери”
Секция: Интервюта
06 Август 2017 14:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николов: Управленската програма на кабинета бъка от клишета и ”бисери”

/КРОСС/ "Не може да се отрече на правителствто, че моментът да публикува дългоочакваната управленска програма бе добре избран. Безличният, общ и пълен с клишета текст не среща нито критики, нито мнения, позиции, декларации, съгласие, несъгласие. А бъка от недоразумения и "бисери". Това пише експертът Симеон Николов.

Но защо "експертите" да коментират и стават неудобни? Мълчат великите експерти, значи ги приемат. Чета раздел "Отбрана" и раздел "Външна политика".

Мярка 289: "България е активен член на НАТО". Но това е констатация, а не мярка! В сборника ми "Бисери от дипломатическата поща" има подобно изречение, с което започва една обемиста информация от посолство: "Югославия е страна на Запад от България"!

Мярка 293: "Изготвяне на планове за учения." Но това е ежегодно задължение, каква "мярка"!?, коментира още дипломатът.

Външна политика: "Участия в учения на Алианса". Ама това не е ли в раздела на МО?

Мярка 4: "Запазване на единството на ЕС". Може пък да е мярка, пък и по силите на Велика България?

Цел 5: "Поддържане на активен диалог /в ЮИЕ/". Ама той не е активен, какво ще поддържаш?

Няма ли идеи за регионални инициативи, нови идеи и подходи? Когато съм връщал документи с подобни глупости, служители в Министерството са ме питали: "А защо четете, само подписвайте", пише още бившият зам.-министър на отбраната.

"В този кабинет преди Вас седеше един турчин. Той казваше, че не идва тук за да работи. Имал други задължения." Днес е евродепутат. Аз съм в Шекер-махала.

Поука: Правилно, не критикувате. Трайте си! Вашият парашут може да се отвори, а този на България със сигурност няма. И този на децата Ви също няма да се отвори, завършва Николов.

Източник: Фрогнюз