Симеонов за "Комплекс Калиакра": Някой прави от мухата слон
Секция: Коментари
07 Август 2017 08:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеонов за "Комплекс Калиакра": Някой прави от мухата слон

/КРОСС/ „На този етап въпросът със защитена зона „Комплекс Калиакра" ще бъде решен с компенсации", съобщи пред NOVA вицепремиерът Валери Симеонов.

„Става въпрос за тясна ивица покрай самия бряг. В момента по-голямата част от тази ивица е от пустеещи земи. Там има и два ветропарка и едно голф игрище. Не става въпрос за големи територии, не става въпрос и за ощетяване на голям брой хора, уточни вицепремиерът.

Вицепремиерът е категоричен, че местните са били зле информирани. По думите му, има карта, на която е очертана защитената територия. Той е получил картата от МОСВ и поясни, че става въпрос за една много тясна ивица по край самия бряг. „Това в момента са предимно пустеещи земи. В тях влизат само няколко ветропарка и едно голф игрище", обясни той.

„Реакцията на хората бе продиктувана от не добра информираност", отново поясни Симеонов и добави: „Протестите са резултат от липсата на информация, но аз не мога да упрекна министър Нено Димов, защото всеки ден забавяне струва пари на държавата. Естествено е, че има и провокация и на политическа основа. Хората са насъскани. Така мисля аз. Но дяволът не е толкова черен", заяви още Валери Симеонов.

Вицепремиерът заяви още, че и рибарите трябва да решат на какво ще вярват. Той поясни, че траленето е забранено, което се извършва от кораби, а не риболовът.

"Някой прави от мухата слон", заяви още Валери Симеонов.