Борисов: Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии
Секция: ПОЛИТИКА
07 Август 2017 10:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии

/КРОСС/ Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод „Полимери" - Девня, предава "Фокус".

„Да кажа на хората, в следствие на тази разбойническа приватизация колко милиарда е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме. Във Варна, Девня и Провадия 15 млн. биха могли да се похарчат за доста по-стойностни неща", обясни той.

На въпрос има ли в държавата други подобни случаи, Борисов заяви: „Десетки, да не кажа стотици. На цели фабрики са изнасяни оборудванията".

„Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния.", обясни Борисов. Той изрази увереност, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, какъвто е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен.

„Избягвам да давам публична оценка на хората. От наша страна каквото е необходимо правим. Благодаря, че сте тук, за да може да кажете на хората, че могат да спят спокойно и по-най-бързия начин ще ги избавим от това зло. Не е честно да събираме толкова пари, за да ги вкараме в инфраструктура, пенсии, заплати и така непрекъснато да ги харчим, за да изчистим стари бакии", каза още премиерът.

„Новият собственик на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи", поясни той.

Относно проблемите около защитена зона "Комплекс Калиакра" и позицията на протестиращите, че не искат да седнат на една маса със създателите на Натура 2000, премиерът коментира: „Ще ги разделим в Министерски съвет на две зали, но в крайна сметка всички сме българи и всички имаме желание да решим този проблем. Така че, колкото и да не ни е приятно на един или на друг в края на краищата е хубаво да седнем и да решим заедно въпроса"