Излезте на пазара за по-малко от 5 години, благодарение на "Инвестиционния кръг" 2017 за устойчива енергия
Секция: ЛЮБОПИТНО
08 Август 2017 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Излезте на пазара за по-малко от 5 години, благодарение на "Инвестиционния кръг" 2017 за устойчива енергия

/КРОСС/ Заедно с PowerUp!, който е предназначен за стартиращи компании, InnoEnergy отправя още една покана за още развиващи се организации. „Инвестиционният кръг" 2017 е отворен за иновативни проекти, насочени към устойчиво използване на енергията и обещаващи пазарни продукти или услуги в рамките на максимум 5 години. InnoEnergy има готовност да подпомогне процеса с европейската си мрежа от 160 партньори, познания за международния пазар, както и мрежа от клиенти, придружени от инвестиции, достигащи до 5 милиона евро. Крайният срок за кандидатстване е 23 октомври 2017 г.

InnoEnergy, като водеща компания в Европа, посветена на подкрепата за устойчиво енергийно управление, търси иновативни проекти от следните области с оглед на инвестиционната си програма "Инвестиционен кръг" 2017: възобновяеми енергийни източници, алтернативни енергии, чиста енергия от изкопаеми горива, надеждна ядрена енергия, промишлено потребление на енергия, ефективно съхранение и разпространение на енергия, интелигентни домове, сгради и градове и енергийна сигурност. Предпоставка за кандидатстване е, че идеята трябва да работи надеждно при симулирани, но реалистични условия и че организациите-изпълнители трябва да формират международен консорциум с 3-7 членове от най-малко 2 европейски страни.

Ако организацията няма партньори, но има добра и разбираема идея, е добре да се свърже с InnoEnergy във връзка с  услугата "търсене на бизнес партньори" на програмата, за да помогне за намирането на възможни съюзници. В допълнение към това, компанията трябва да осигури професионални фонови материали, шаблони за попълване и онлайн семинари, подпомагащи съставянето на офертата.

Чрез InnoEnergy, 20-80% от представените общи подробни разходи могат да бъдат финансирани в зависимост от потенциала на проекта. Инвестициите досега са варирали от 100 000 евро до 4-5 милиона евро. Програмата „Инвестиционен кръг" се предлага непрекъснато, но крайният срок за кандидатстване за инвестиционната програма за 2017 г. е 23 октомври.

От началото на „Инвестиционния кръг" през 2011 г. InnoEnergy инвестира общо 170,5 млн. евро в разработването на 90 продукта, 3 производствени предприятия, 77 заявки за патенти и свързването на 323 организации. Целта на програмата е да приложи Европейския стратегически план за енергийни технологии (План SET), който се фокусира върху устойчивостта и опазването на околната среда колкото е възможно по-бързо и ефективно.

Кратко встъпително видео:

https://www.youtube.com/watch?v=A9aQVWmEh3M&feature=youtu.be

Подробна покана за представяне на предложения:

https://investmentround.innoenergy.com