Калоян Паргов: ГЕРБ и ОП са събрали различни идеи, лансирани в отделни програми
Секция: ПОЛИТИКА
08 Август 2017 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: ГЕРБ и ОП са събрали различни идеи, лансирани в отделни програми

/КРОСС/ „ГЕРБ и Обединени патриоти са събрали различни идеи, лансирани в отделни програми", заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов по време на пресконференция в централата на партията.

Според него икономиката е нещото, което интересува всички и от това зависят плановете на хората за следващите години.

„Управляващите са посочили два основни проблема - административна тежест и капиталов пазар. Административната тежест в последните 10 години може да бъде оценена по способността и желанието на бизнеса да инвестира в България или да бяга със своите капитали извън страната и преките чуждестранни инвестиции, които са спаднали драстично от 2007г. насам. Капиталовият пазар е част от програмата на БСП. Преди обаче да има такъв пазар, трябва да имаме действаща икономика", обясни той.

По думите му програмата на ГЕРБ и ОП е сбирщина от различни идеи, лансирани в различни програми.
По отношение на Българското председателство на Съвета на ЕС Паргов заяви, че са записани 3 приоритета - консенсус, конкурентоспособност и кохезионна политика.

„Консенсус за какво обаче? За кохезионната политика - всички се интересуват дали, какво и на какъв признак ще получи страната ни. Въпросът е и за какво искаме тези пари и те каква добавена стойност ще имат и към икономиката като цяло. С бетон и асфалт трудно се постига устойчив икономически растеж. Председателството е възможност, която ние трябва да си дадем сметка, че трябва да оползотворим", каза още той.

Паргов заяви, че в графата външна политика говорим за Шенген и Еврозона.

„Те се преписват от програма на програма и са част от провала на ГЕРБ. Тази тема беше част и от първия мандат на Борисов", коментира той.

Калоян Паргов заяви, че приоритетите на БСП са ясни и са записани в програмата на партията.
„Това е единствената алтернатива за България. Алтернативният бюджет, който ще изготвим, се базира на - образование, доходи и сигурност. По тези теми ще търсим и консенсус", заключи Калоян Паргов.