Виктория Бекъм ще съди заведение за хранене - обявиха я за "икона на анорексията"
Секция: ЛЮБОПИТНО
09 Август 2017 10:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виктория Бекъм ще съди заведение за хранене - обявиха я за "икона на анорексията"

/КРОСС/ Бившата спайска Виктория Бекъм ще даде под съд представители на кафене в английския Тайнсайд, съобщава БГНЕС. Виновна е реклама, която компанията пусна наскоро. Върху минивана, на фона на който се е снимал мениджърът, е залепен постер: карикатурно нарисувано изображение на слаба и непривлекателна девойка с надписи „Виктория Бекъм" и „икона на анорексията". Всичко това до надписа "Нашата пица е по-тънка от Виктория Бекъм".

Представители на 43-годишната бивша певица изразиха възмущение, че заведението си е позволило тази реклама. Според тях това е пряка обида както на самата Виктория, така и на други слаби жени. Бекъм има намерение да защити честта си по съдебен път, за да не позволява недвусмислени шеги по свой адрес и по адрес на външността си.

„Това удря по репутацията на Виктория, това е абсолютно неуважение", заявява представител на съпругата на Дейвид Бекъм.

Мениджърът на заведението отговори с уверения, че компанията не е искала да обиди никого: „Ние искахме да се разбере, че проблемите с хранителните нарушения са много сериозно нещо, но не искаме да привличаме силно вниманието върху хората, страдащи от този проблем... Бихме искали нашите посетители да възприемат тази реклама в контекст... Анорексията и всичко свързано с нея е сериозно нещо", заявява мениджърът на Fish and Chips.


Но тази реклама не се хареса не само на Виктория, но и на обществена организация, която е убедена, че такова пренебрежително отношение е недопустимо от страна на компанията.

Виктория Бекъм е обвинявана неведнъж, че е твърде слаба и с примера си пропагандира анорексията.