Тръмп се хвали: Ядреният арсенал на САЩ е по-мощен от всякога
Секция: СВЯТ
09 Август 2017 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп се хвали: Ядреният арсенал на САЩ е по-мощен от всякога

/КРОСС/ Ядреният арсенал на САЩ е „по-мощен от всякога", похвали се президентът Доналд Тръмп. Така той отправи и поредно предупреждение срещу Северна Корея.

След заплахата на КНДР, че може да атакува военната база в Гуам, американският държавен глава първо предупреди, че Северна Корея може да изпита в отговор „огън и ярост", каквито светът никога не е виждал. Сега тирадата на Тръмп продължи.

„Първата ми заповед като президент бе да обновим и модернизираме нашия ядрен арсенал. Сега той е далеч по-силен и по-мощен от всякога", пише Тръмп в социалната мрежа „Туитър", добавяйки: „Надяваме се никога да не използваме тази власт".

В същото време покрай словесните престрелки държавният секретар Рекс Тилърсън отправи послание към всички американци да спят спокойно.

„Нищо, което съм видял и знам, не показва, че ситуацията се е променила драстично през последните 24 часа - каза той. - Американците трябва да спят спокойно", обяви дипломатът.

Той обясни и защо е било толкова остро първото изказване на Доналд Тръмп.

„Той отправи силно послание към Северна Корея на език, който Ким Чен-ун би разбрал, защото явно не разбира дипломатическия език"", допълни Тилърсън, цитиран от "Се Ен Ен".