Екоорганизация съди "Порше" за 110 милиона евро
Секция: Автомобили
10 Август 2017 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Екоорганизация съди "Порше" за 110 милиона евро

/КРОСС/ Немската екологична организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) е завела иск на сума от 110 милиона евро против компанията Porsche. Това заяви вчера изпълнителният директор на организаията DUH Юрген Реш, цитиран от Auto-Press.

Причина за иска е използването от автопроизводителя на спортни автомобили на заблуждаващо оборудване, занижаващо реалните нива на отделяните от моделите му вредности. По-точно става дума за всъдеходите Cayenne с дизелови мотори.

"Всеки гражданин е дължен да спазва законите. Ако бъде хванат в нарушение на правилата за движение или за паркиране, го грози глоба в съответствие с тежеста на нарушението. Тези правила трябва да се разпространят и върху автопроизводителите, които и досега не са понесли дължното наказения в Германия заради дизеловия скандал" - заяви публично Юрген Реш.

Със заведения иск еколозите искат да създадат прецедент и отново да привлекат общественото внимание към Дизелгейт. От компанията Porsche естествено отказаха коментар по повод на иска и търсената чрез него многомилионна глоба.