Официално: Изнасилвачът от Варна е заловен
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Август 2017 09:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Официално: Изнасилвачът от Варна е заловен

/КРОСС/ „27-годишен младеж е задържан за изнасилването на жена във Варна. Той е криминално проявен. Лежал е в затвора. От ромски произход е", каза в предаването „Здравей, България" вътрешният министър Валентин Радев.

Относно случая с избягалия от затвора в Стара Загора престъпник, Радев каза, че той все още се издирва. „Имаме информация, че искал да отиде на определено място. Интересно е защо е избягал малко преди да излежи присъдата си", каза вътрешният министър. Той отказа да съобщи името на мястото и увери, че полицията работи активно.

Полицията продължава да работи и по случая с нападнатия и пребит в Борисовата градина журналист Иво Никодимов.

1000 души от големите градове отиват в малките населени места, потвърди и днес министър Радев. Думите му бяха във връзка с пребитото и обрано възрастно семейство в търговищко село. Той обясни, че се работи по случая и се проверява роднина с говорен дефект. По думите му, най-вероятно въпросният човек е извършител на бруталното престъпление, защото много добре е знаел къде какво има.

По думите му престъпността спада. „Усещането в хората е едно, но статистиката показва друго. Моля всички гражданите винаги, когато нещо става, да сигнализират в полицията", каза вътрешният министър и добави, че ако хората не подават сигнали няма как да се разкриват престъпленията.

За 9 часа пък е обявен протест пред полицията във Враца във връзка с отстраняването на шефа на областната дирекция на МВР - Димитър Газибарски.