Каракачанов: Заплатите в армията няма да се увеличават до края на годината
Секция: ПОЛИТИКА
13 Август 2017 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каракачанов: Заплатите в армията няма да се увеличават до края на годината

/КРОСС/ Заплатите в армията няма да бъдат увеличавани до края на годината. При обсъждането на новия бюджет за следващата година ще стане ясно дали може да има увеличение и какво да бъде то, посочи министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той е във Варна за церемонията по присвояване на първо офицерско звание на 13 курсанти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров".

Министър Каракачанов каза, че и в Министерството на отбраната могат да се икономисат средства от дейности, които са неефективни:

Има дейности, свързани с ремонтите на заводи "Терем", които към момента въобще не са в добро финансово отчетно състояние. В никакъв случай няма да ги закриваме. Конкурсът ще бъде равнопоставен за всички, но моето предпочитание е в проектите за модернизация на армията предимство да имат българските фирми, частни или държавни от Военно-промишления комплекс.

Приоритет през тази година на Министерството на отбраната е обучението на личния състав. Красимир Каракачанов посочи, че въпреки недостига на средства в армията, военнослужещите са добре подготвени.