Задържаха датчанин, разработвал подводници за убийство
Секция: СВЯТ
13 Август 2017 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха датчанин, разработвал подводници за убийство

/КРОСС/ Датският изобретател на подводници Петер Мадсен беше задържан от полицията заради предполагаемото убийство на 30-годишната журналистка Ким Уол.

По-рано днес полицията откри останките от подводница, направена от изобретателя, на борда на която жената е била забелязана по-рано през седмицата. В останките от съда не е намерен никого. За озадачаващата история пише агенция Ройтерс.

Предприемачът, изобретател, авиационен и морски инженер Мадсен беше изправен на изслушване пред съда в събота, за да свидетелства за изчезването на 30-годишната журналистка. По думите му в четвъртък той наистина качил жената на личната си подводница и след това я оставил в Копенхаген. Адвокатът на изобретателя отрича той да е извършил убийство.

Според полицията 17-метровата подводница е била потопена нарочно в залива Коге на юг от Копенхаген, но останките ѝ бяха извадени от морското дъно.

Според Би Би Си Мадсен е изобретател и ракетен инженер, който лично е проектирал и построил подводницата UC3 „Наутилус" през 2008-а година със средства, събрани чрез доброволно финансиране. След спор с доброволците, които поддържат съда, собствеността му е прехвърлена на Мадсен.

Изобретателят също така е основал две частни фондации, чиято цел е да са първите недържавни компании, които ще изпратят човек в космоса. Организациите обаче са в спор.