Димитър Димитров пое "Лудогорец"
Секция: СПОРТ
13 Август 2017 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Димитров пое "Лудогорец"

/КРОСС/ Спортният директор на ПФК "Лудогорец" Методи Томанов финализира успешно преговорите с Димитър Димитров и специалистът, работил за последно в Иртиш (Павлодар), поема шесткратните шампиони, съобщи официалният сайт на Лудогорец.

Димитров бе определен за наставник на тима след разговори с още няколко именити треньори от България и чужбина. Роденият през 1959 г. в Бургас специалист пристига в Разград в понеделник - 14 август, когато ще бъде официално представен пред медиите на стадион "Лудогорец Арена". Вечерта в 20.00 ч. Димитър Димитров ще проведе първа тренировка с шампионите на клубната база, добавя още сайтът.

Още по време на мача за Суперкупата на България между "Лудогорец" и "Ботев" се заговори, че Херо ще смени Георги Дерменджиев.

Междувременно Димитров се раздели с ръководения от него казахстански Иртиш.

Димитър Димитров започва кариерата си на треньор в "Нефтохимик" през 1985 г., където 12 години води различни формации. През 1997 г. поема "Литекс", а година по-късно е назначен за национален селекционер на България. Именно под негово ръководство "лъвовете" постигат един от най-престижните резултати в историята си.