Валежите спират, в понеделник отново ще е слънчево
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Август 2017 19:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валежите спират,  в понеделник отново ще е слънчево

/КРОСС/ През нощта над по-голямата част от страната вече ще бъде без валежи. Само над източните и най-вече над североизточните райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, които до сутринта ще спрат.

В понеделник времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни над североизточните райони. Почти без валеж. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 26 и 31 градуса, в София - около 25 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще стане по-високо от средното за август.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен до силен северен, а по най-високите части на Рила и Пирин североизточен вятър. По-късно през деня вятърът над масивите от Западна България ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 м ще е 22 градуса, на 2000 м - около 14 градуса.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Жълт код е обявен за крайбрежните райони. След полунощ се очаква усилване на вятъра от северозапад до 12-17 м/сек и пориви до 20 м/сек.

По северното крайбрежие преди обяд не е изключено да превали. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са до 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.