Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
14 Август 2017 07:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
Варна.
От 11.00 часа в конферентната зала „Варна" на общината министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметове от област Варна и Добрич, областните управители на Варна и Добрич, представители на туристическия бизнес и бранш в региона ще вземе участие в дискусията „За по-чист морски туризъм".

***
Варна.
От 14.00 часа пред Административната сграда на „ВиК - Варна" официално в експлоатация ще бъде пусната новата Централна диспечерна служба, Лабораторията за изпитване на водомери, както и новоизградени сгради, свързани с експлоатационно-техническото обслужване на абонатите на дружеството. На церемонията по официалното откриване на новите обекти ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, кметове на общини от Варненска област, партньори на „ВиК - Варна".

***
София.
От 09.00 до 22.00 часа в зала „София" ще се проведат квалификациите във всички дисциплини на Открит шампионат на България по бадминтон "Евразия".

***
София.
От 9.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Салх З., Производство по чл.270 от НПК.

***
София.
От 09.30 часа 21 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу акушерката Емилия Ковачева.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър П., Производство по чл.270 от НПК.

***
София.
От 10.00 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стефан Е., Производство по чл.270 от НПК.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресцентър на БТА ще се проведе пресконференция за
Националната кампания „Изпей „Обичам те" на български" 2017 г. - най-мащабната кампания в България в подкрепа на българската музика.

***
София.
От 13.30 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ценко Ч., Производство по чл.270 от НПК.

***
София.
От 16.00 часа в Библиотеката на СБАЛДБ проф. д-р Иван Митев, Фондация „За Нашите Деца" организира дискусия за родители на тема: „Научаване и приемане на диагноза".

***
Видин.
От 18.00 часа, в конферентната зала на крепостта „Баба Вида" кметът Огнян Ценков ще се срещне с ръководителите на групи от различните държави, включили се в 62-ия международен гребен поход по река Дунав - ТИД 2017.

***
Добрич.
От 8.00 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще ес проведе Лятна детска занималня.

***
Добрич.
От 09.00 часа ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет в Добрич.

***
Добрич.
От 10.00 часа при изхода на град Добрич на път II-29 в посока Варна започва рехабилитацията на 14 км от пътя Добрич - Кардам. На символичната първа копка ще присъстват председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, кметове от региона, областна администрация Добрич и др.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествена галерия ще се проведе Лятна работилница за въображение.

***
Добрич.
В Регионален исторически музей - Добрич ще се проведе Образователна програма за деца „Лято в музея".

***
Каварна.
От 17.00 часа в храм „Успение Богородично" ще бъде отслужена празнична вечерна служба по повод храмовия празник и Тържествен концерт на дамски хор при храм „Свети Атанасий" Варна с диригент Евгения Григорова, солист Любомир Григоров
„Вечер на православната музика".

***
Кюстендил.
От 17.30 часа във Възрожденското училище ще бъде открита изложбата на арт ателие „Духовна пътека за млади зографи" - „Панагия".

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 2 Окръжен съд-Пловдив ще гледа делото срещу Борислав С., обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Заседателна зала в офиса на фондация "Пловдив 2019" ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат обявени резултатите от отворените покани от втора и трета сесия, свързани с програмата на "Пловдив 2019".

***
Пловдив.
От 18.00 часа в катедрален храм „Успение Богородично" Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай ще отслужи Празнична вечерня с чина на Опелото на Пресвета Богородица.

***
Свети Влас.
От 09.00 часа ще започне втората гонка в посока Варна на XVII издание на международната регата „Кор Кароли".

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детския отдел на Градската библиотека децата, участващи в Клуба по летни интереси ще представят свои любими детски книги.

***
Смолян./с. Широка лъка.
От 18.00 часа в църквата „Успение Богородично" ще бъде отслужено вечерно богослужение.

***
Смолян./с. Широка лъка.
От 21.00 часа в центъра на селото ще се проведе - тържествена заря-проверка с военнослужещи от 101 алпийски батальон и духов оркестър на ВВС - Пловдив.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведе Програма за лятна работа с деца.

***
Царево.
От 20.30 часа на градския стадион ще се проведе Юбилеен концерт - 40 години на група „Сигнал".