Контузия спря Тихомир Иванов във финала на Световното по лека атлетика
Секция: СПОРТ
14 Август 2017 07:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Контузия спря Тихомир Иванов във финала на Световното по лека атлетика

/КРОСС/ Контузия в лявото бедро попречи на Тихомир Иванов да вземе пълноценно участие на финалите на световното първенство в Лондон.

Още при пробните опити на стадиона за решителното състезание българският състезател в скока на височина изпита болка в бедрото. Въпреки опитите на треньора му Георги Гетов и Симоне Колио да го възстановят, Иванов не успя да продължи, предава БТВ.

Лекоатлетът все пак стисна зъби и направи опит на първата височина - 2,20 м. Той обаче беше неуспешен, а по лицето на плевенчанина се изписа силна болка. "Съжалявам!" - беше единственото, което Тихомир каза пред камерите.

Официалното потвърждение за отказването му дойде минути след това. В крайното класиране българинът остана 11-и, тъй като китаецът Ю Ван дори не стартира.

Победител във високия скок стана представителя на Катар и водач в световната ранглистата в дисциплината в момента Мутаз Еса Баршим (2,35 м). Втори се нареди руснакът, състезаващ се под неутрален флаг - Данил Лисенко (2,32 м). Бронзът отиде при представителят на Сирия - Мадж Един Газал (2,29 м).

За Иванов участието в Лондон бе дебют на световни първенства. Той се класира за финал, след като постигна нов личен резултат в квалификациите - 2,31 м.

Тихомир беше и последният представител на българската делегация, който взе участие на шампионата на планетата. Най-предно класиране от родните лекоатлети постигна Мирела Демирева в скока на височина. Тя се нареди 7-а. Ивет Лалова пък зае 9-а позиция в бягането на 200 м - само на 11 стотни от финала.