Инж. Славчев пита Фандъкова кой и защо е разрешил площад "Ал. Невски" да се ползва за автогара
Секция: ПОЛИТИКА
14 Август 2017 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инж. Славчев пита Фандъкова кой и защо е разрешил площад "Ал. Невски" да се ползва за автогара

/КРОСС/ Превърнаха площад "Александър Невски" в автогара, мият турски рейсове пред катедралата

Общинският съветник инж. Симеон Славчев се обяви против паркирането пред катедралният храм в столицата

Колкото и да е трудно, със сигурност няма да е невъзможно да се премахнат паркиралите автобуси пред катедралния храм "Александър Невски" в столицата. Така смятат стотици софиянци, които изразиха недоволството си във фейсбук от създадената незаконна автогара в центъра на столицата. Никой не обърна внимание на недоволните и те сигнализираха общинския съветник и съпредседател на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев.

"Мисля, че е абсолютно недопустимо пространстранството около катедралния храм "Св. Александър Невски" да се превръща в паркинг на автобуси.

Храм-паметникът „Св. Александър Невски" е едно от емблематичните места не само на София, но и на цяла България. Постоянното движение на автобуси, както и фактът, че пространството пред храма се е превърнало в паркинг пречи на миряните и служещите в "Св. Александър Невски", написа в профила си във Фейсбук общинският съветник Симеон Славчев, който е член на постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС.

Според възмутените от незаконната автогара столичани проблемът трябва да се реши бързо. Много от тях предлагат да се въведе европейска практика, където автобусите не влизат в идеалния център, а туристите ползват пешеходните зони.

След първоначалният сигнал до общинския съветник Симеон Славчев той получава още десетки въпроси в онлайн приемната си, която прави с цел пряк и постоянен контакт с гражданите.

Във връзка с десетките сигнали на възмутени столичани днес инж. Симеон Славчев входира писмено запитване с вх. №СОА17-ВК66-5588 от 14. 08. 2017 г. до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. В питането си общинският съветник пита кмета на София имат ли автобусите разрешение за паркиране пред храм-паметника „Св. Александър Невски", както и кой, кога, на какъв принцип и с каква мотивация е дал разрешение.

Кметът на София трябва да отговори писмено и устно на питането на Симеон Славчев по време на предстоящото на 14-ти септември заседание на Столичния общински съвет.

Инж. Славчев обяви, че ще направи и онлайн анкета сред софиянци с въпрос "Как бихте искали да изглежда пространството пред храм-паметник „Св. Александър Невски?"

Резултатите от допитването до столичани инж. Симеон Славчев ще представи на първото заседание на Столичния общински съвет и ще настоява пространството пред храм-паметника „Св. Александър Невски" да бъде обособено така, както жителите на София желаят.