Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
15 Август 2017 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа в сградата на Министерството на енергетиката, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще представи приоритетите от програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г. в енергийния сектор.

***
София.
В 14.00 часа в сградата на Министерство на здравеопазването, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще даде пресконференция, на която ще представи приоритетите на правителството в сектор „Здравеопазване".

***
София.
От 11.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Йордан Й., Веселин Й., Маргарита Т., Данаил Г., Тодор Й. и Ивайло П., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа пред Паметника на медицинските чинове, загинали във войните (в градинката пред ВМА) с 1-минутно мълчание ще бъде почетена паметта на всички лекари, медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, загинали при спасяването на човешки живот.

***
София.
От 13.15 часа на Летище София, Терминал 2, ще се състои фолклорен флашмоб, организиран от екипа на най-големия форум за българи с опит в чужбина „Кариера в България. Защо не?".

***
София.
60 българчета и русначета, които участваха в гребен поход за 140 г. от боевете на Шипка, ще посетят столичния храм „Св. Александър Невски", след което ще имат среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и учебно гребане на язовир „Искър".

***
Бачково.
От 12.00 часа в Бачковския манастир „Успение богородично" ще бъде осветен курбанът, който по традиция манастирското братство дарява на всички християни споделили празника.

***
Бачково.
От 18.00 часа в манастира ще се отслужи Велика вечeрня

***
Благоевград.
От 11.30 часа в зала № 5 на община Благоевград ще се проведе теглене на жребий за определяне на срещите в V Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград".

***
Бургас.
От 11.00 часа в Община Бургас ще се проведе официалната пресконференция по повод XVII издание на международната регата „Кор Кароли".

***
Бургас.
Туристически комплекс "Остров Света Анастасия" ще отбележи своя празник за четвърта поредна година.

***
Велико Търново./с. Арбанаси.
От 08.30 часа в манастир „Света Богородица'' със света литургия ще бъде поставено начало на празника на селото.

***
Враца.
От 10.00 часа в читалня на библиотека при НЧ „Развитие 1869" ще се проведе четене на приказки и разказване на любима история.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" - Интерактивна зала ще се състои четене на любими произведения от Дора Габе по повод 129 години от нейното рождение.

***
Гълъбово.
От 11.00 часа в Младежкия център в град Гълъбово ЕЙ И ЕС България и Община Гълъбово ще подпишат договор за съвместно сътрудничество.

***
Каварна.
От 18.00 часа ще се състои официално закриване на фестивала на старинната музика „Stravaganza" и заключителен концерт на участниците в майсторски клас за оперни певци на маестро Михаил Ангелов „Шедьоври на световното оперно изкуство" ХГ „Христо Градечлиев".

***
Калофер.
Празник на калоферската дантела ще се проведе в Калофер. Програмата започва в 09.00 часа с празничната литургия в храм „Успение на Пресвета Богородица". Официалното откриване на празника ще се състои от 10.30 часа. От 12.00 часа ще бъде открита изложбата „Под купола на небето, в сянката на цветовете" на художника Илия Янакиев.

***
Карлово.
От 10.00 часа на площада пред къщата-музей „Васил Левски", заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще участват в тържествената церемония по изпращане на 34-ия контингент от Българската армия за участие в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа".

***
Несебър.
От 10.00 часа в Несебър ще се състои традиционния плувен маратон, посветен на празника на града.

***
Пазарджик.
В 9.00 часа с Архиерейска света литургия, отслужена от Константийския епископ Яков ще започне отбелязването на храмовия празник на най-голямата църква в Пазарджик - „Успение Богородично".

***
Плевен.
От 17.30 часа в Арт център Плевен Община Плевен и Регионален военноисторически музей - Плевен откриват изложбата „140 години Плевенска епопея 1877 г."

***
Поморие.
От 20.00 часа в читалище „Просвета 1888" ще започне международният фестивал „Кинопроба".

***
Пловдив.
От 11.00 часа на площад „Централен" ще бъде открита изнесена изложба на Регионален исторически музей - Пловдив, посветена на 125 години от провеждането на Първото българско земеделско - промишлено изложение.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в зала „Източна Румелия" на Регионален исторически музей - Пловдив пл. Съединение 1 ще се състои предпремиера на филма за Ваня Велкова „Нежна сила"

***
Смолян. / с. Широка лъка
От 9.00 часа в църквата „Успение Богородично" ще се проведе празнично богослужение и благословена трапеза.

***
Смолян. / с. Широка лъка
От 12.30 часа в центъра на село Широка лъка ще се състои Народно веселие с оркестър „Млади тракийци" и гости гайдарите от ансамбъл „Манол Радичев" - с. Гела.

***
Стара Загора.
В Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведе програма за лятна работа с деца.

***
Чепеларе.
От 09.00 часа в храм „Успение Богородично" ще има тържествена света литургия, отслужена от двамата отци Станимир и Димитър, след която ще бъде раздаден благословен курбан за здраве.