Хотелиери искат среща между бизнеса и държавата заради шума в Слънчев бряг
Секция: Туризъм
15 Август 2017 08:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хотелиери искат среща между бизнеса и държавата заради шума в Слънчев бряг

/КРОСС/ Да се организира срещу между бизнеса и държавата, на която да се намери баланс между интересите на собственици на хотели и на дискотеки на Слънчев бряг и Несебър. За това призоваха хотелиери след акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума по цяла нощ от откритите дискотеки и заведения.

"Не е Симеонов човекът, който да прави показни акции, а институциите в държавата трябва да направят така, че да не се стига до такива кризи", коментира жител на Несебър.

Хотелиери и собственици на имоти в Слънчев бряг и Несебър застанаха зад акциите на Симеонов.
"В един момент всички казваха, че няма държава и няма кой да ни защити, а сега се оплакват, че държавата ги репресира", коментира Диана Колчева от сдружение "Клуб на хотелиера".

"Подложени сме на психически тормоз, музиката е до 7,15 сутрин. Нито ние, нито туристите могат да мигнат по цяла нощ", оплака се и Ганка Иджова, която живее в новия град на Несебър и работи там. "Това е проблем от много години, но Симеонов е първият човек, който се зае с него", допълни тя. И разказа, че се чуди какво да обяснява на туристи в 2 часа посреднощ, които не могат да спят и се оплакват, а на следващия ден заявяват, че повече няма да стъпят в града за почивка.