Great Wall купува Fiat Chrysler?
Секция: Автомобили
15 Август 2017 10:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Great Wall купува Fiat Chrysler?

/КРОСС/ Няколко китайски производители проявяват интерес към Fiat Chrysler Automobiles (FCA), съобщава Automotive News, позовавайки се на вътрешни информатори. В момента ръководството на италианско-американския концерн разглеждало за най-изгодното предложение.

Слуховете на усилени преговори се потвърждават от различни места, включително от журналисти, които отбелязват зачестилите посещения на представители на компании от Поднебесната в щаб квартирата на FCA. В същото време източник от самия концерн е потвърдил, че италианско-американска делегация е посетила Китай за среща с ръководството на Great Wall.

По неофициални данни за покупката на FCA освен Great Wall кандидатстват Dongfeng Motor, Geely и GAC. Те се ползват с подкрепата на китайските власти, които напоследък подтикват местните производители да придобиват чуждестранни компании с цел достъп до технологии.

Според последните слухове от Детройт FCA се подготвя за продажба от доста време. Концернът произвежда автомобили под марките Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Fiat, Alfa Romeo, Lancia и Maserati. Преди около 2 години Ferrari получи статут на самостоятелна компания. Предполага се, че преди сделката с бъдещите китайски купувачи същото ще се случи с Alfa Romeo и Maserati.