Тежък абсурд е министри да обикалят по курорти и заведения
Секция: Интервюта
15 Август 2017 11:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тежък абсурд е министри да обикалят по курорти и заведения

/КРОСС/ Тежък абсурд е министри да обикалят по курорти и заведения. Недопустимо е министър-председателят да контролира „такса стол", а зам.-министър председателят Валери Симеонов да обикаля, да спира тон колони и да арестува диджеи. Това заяви пред "Фрог нюз" политологът Страхил Делийски.

Свидетели сме на тотална липса на политическа култура на управляващите, или на тежка невнятност.

Валери Симеонов оправдава поведението си с аргумента: „Държавата трябва нещо да покаже". Аз смятам, че тя може по хиляди начини да покаже това нещо.

Обикалянето по курорти и заведения е стил на управление на Борисов. Начинът на правене на политика е едноличен и реактивен. Той ще се наложи като базово разбиране за правене на политика.

Подтекстът на действията на Борисов и Симеонов е, че няма смисъл от държава. Една държава прави икономическа политика на терена на сблъсък с друга държава, една държава прави военна политика на терена на сблъсък с друга държава. А нашата държава в лицето на двамата първи се занимава с диджеи и такса стол. Те не могат да направят разделение между себе си и институционалната си роля, затова хората смятат, че се излагат.

Хората направиха тотално отрицание на легитимността на управляващите. За тях Симеонов е палячо и той не може да бъде държава. Когато те наричат палячо, ти превръщаш институцията в такава. Симеонов е пример за демографската криза в България, което говори, че няма квалифицирани политици.

Няма управление в нашата държава. Има администриране на технологични процеси, свързани с уреждане на позиции и пари.