Футболните национали станаха хайдути
Секция: СПОРТ
15 Август 2017 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Футболните национали станаха хайдути

/КРОСС/ В дните преди предстоящата световната квалификация срещу отбора на Швеция, Българският футболен съюз продължава кампанията си "Заедно в един ритъм" с видеоклип, посветен на хайдушкото движение по родните земи.

Година след представянето на актуалните екипи на отбора, посветени на 140-годишнината от Априлското въстание, темата за историческото ни наследство отново е съчетана с националния отбор.

Герои в новия клип от кампанията "Заедно в един ритъм" са хайдутите - символ на патриотизма, непримиримостта и борбения дух на българина. Пременени в автентични хайдушки униформи футболните национали напомниха за смелите ни предшественици, съобщават от Българския футболен съюз.

С цел да призоват българските фенове за подкрепа в предстоящия мач срещу Швеция, футболистите от националния отбор Петър Занев, Георги Миланов, Андрей Гълъбинов, Георги Костадинов и Александър Башлиев облякоха автентични хайдушки униформи и се научиха да боравят с 200-годишни оръжия.

Сюжетът на видеото се фокусира върху момента на подготовка за битка на чета хайдути, тяхната решителност, кураж и задружност около лагерния огън. Под звуците на една от най-въздействащите български народни песни, футболистите - хайдути, се отправят към поредното предизвикателство.

За българските национали снимките бяха вълнуващо преживяване, по време на което те изцяло се потопиха в атмосферата на хайдушки лагер, припомниха си славни моменти от нашето минало, мелодии на емблематични народни песни и научиха любопитни истории за хайдутите от консултантите от сдружение „Хайдути".

Мачът с Швеция е на 31 август от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". На 3 септември националният ни отбор гостува на Холандия.