Македонски граничари задържаха българин с 22 кг марихуана
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Август 2017 13:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Македонски граничари задържаха българин с 22 кг марихуана

/КРОСС/ Митническите инспектори от отделението за „Оперативна дейност" на ГКПП „Блаце" на границата с Косово е задържала в понеделник български автомобил, управляван от български граждани от с. Беляковец, община Велико Търново с 22 кг марихуана, скрити в специално пригоден тайник, предава македонското електронно издание „Прес 24", цитирано от "Фокус".

Изданието допълва, че преди започване на проверката българинът е твърдял, че няма нищо съмнително в автомобила. Проверката е извършена по анализ на риска, като експертите са открили специално пригоден тайник в шасито под предните седалки. Открити са 25 опаковки пълни с тревиста маса, за която при тест е било потвърдено, че става въпрос за марихуана. Общото количество на наркотиците е 22 кг.

Автомобилът и българският гражданин са задържани, а според поделението за разследване задържаният е действал съвместно с косовски гражданин като се е съгласил да пренесе марихуаната срещу хонорар от 3 000 евро. На българския гражданин най-вероятно ще му бъде наложена временна мярка за неотклонение - 30 дни затвор.